نحوه صحیح خوابیدن در طول شب و حتی خواب کوتاه روزانه از جمله اصول مهمی است که شما با یادگیری آن می توانید بسیاری از رنجش ها و دردهای خود را کاسته و حتی از میان ببرید.
هنگام نشستن، ایستادن و خوابیدن کمترین فشار و استرس روی عضلات بدن شما اعمال می گردد. وضعیت ستون فقرات شما در حالت استراحت و خنثی می باشد، اعضا حیاتی بدن در مکان صحیح قرار دارند، استخوان ها و مفاصل در وضعیت صحیح خـود قرار دارند و کارایی عضلات حداکثر می باشد. به همین دلیل شیوه های صحیح نشستن، ایستادن، راه رفتن و خوابیدن حائز اهمیت است.
بسیاری از افرد بدون در نظر گرفتن سن، از درد کمر، زانو و گردن خود گلایه دارند. خود این افراد در قالب مواقع اعتراف می کنند که این درد ناشی از بد نشستن و یا بد خوابیدن آنهاست؛ چرا که این افراد پس از ساعاتی نشستن و یا برخاستن از خواب، اوج درد را احساس کرده و از این طریق پی به روش اشتباه نشستن و خوابیدن خود می برند.
نحوه صحیح خوابیدن هیچ گونه ارتباطی به سن و جنسیت ندارد، حتی در مواقع بارداری نیز بسیاری از اصول خوابیدن درست است که چاره ساز خواهد بود.
باید بدانیم که در طول خواب، بدن در حال استراحت است و اگر نحوه خوابیدن ما صحیح نباشد، به بدن آسیب جدی وارد می گردد و بدن جهت تحمل شرایط توان بازسازی خود را که وظیفه اصلی اش در مدت خوابیدن است، نخواهد داشت.
خوابیدن روی کمر (طاقباز):
طاقباز خوابیدن هنگامی که دست های شما زیر سرتان قرار دارد، یکی دیگر از نحوه های نادرست خوابیدن است. این حالت خواب باعث می گردد عضلات کتف و گردن شما تحت کشش قرار داشته و هنگامی که بیدار می شوید در نواحی گردن و کتف احساس درد و کوفتگی داشته باشید.
بهتر است اگر به این روش می خوابید حتما زیر زانوهای خود را با بالشتی کوچک، بالا آورده و حتما بالشت زیر سرتان مناسب بوده تا گودی کمرتان خالی نمایند.
خوابیدن به پهلو:
خوابیدن به پهلو در وضعیتی که پای بالایی خم شده و با یک پیچش کمر به روی زمین قرار گرفته است، بسیار خطرناک است. در این وضعیت عضلات و مفاصل پشت و گردن شما را تحت استرس و کشش قرار داده و در دراز مدت باعث ایجاد بد فرمی و ناراحتی در این نواحی می شود.
جهت خوابیدن به پهلو بایستی ضمن انتخاب بالشت مناسب برای زیر سر، یک بالشت کوچک بین دو زانو قرار دهید.